Intracto Digital Agency, gespecialiseerd in online communicatie, neemt het webdesign bedrijf Bright Sites uit Herentals op in zijn groep. De 2 bedrijven werkten al geruime tijd samen.


Wanneer je bij Intracto aan de Industrielaan in Olen binnenstapt, voel je meteen dat er supercreatieve geesten rondhangen, die aan hun pc-scherm overborrelen van ICT-talent.  Ze ademen online.

Bright Sites blijft bestaan, Intracto hoofdaandeelhouder
Bright Sites blijft bestaan als autonome dochteronderneming en richt zich specifiek op het bouwen van websites voor de KMO-markt. Het bedrijf uit Herentals verhuist integraal naar de kantoren van Intracto in Olen.

Geert Verlinden oprichter van Bright Sites : 'We leveren voor elk budget de juiste oplossing zowel voor KMO's als overheden zoals het AZ Herentals en het St.-Dymphna ziekenhuis Geel, het ACV, Henco.  We beheren in totaal een 1.000-tal domeinnamen en meer dan 300 websites. In 2011 realiseerden we een omzet van meer dan 400.000 euro. Samen met Intracto willen we binnen de groep verder groeien.

De internetsector is nog steeds aan het groeien en zo ook de concurrentie. Ondanks dat Bright Sites al 12 jaar vlot meedraait, brengt de impuls van een grotere groep meer continuïteit, kwaliteit en meer gespecialiseerde diensten voor onze klanten met zich mee. Dat we dit autonoom als Bright Sites kunnen blijven leveren, is een belangrijke en beslissende factor in de overname.'

Strategische aanwinst voor Intracto
Voor Intracto betekent het verwerven van Bright Sites een strategische aanwinst, aangezien binnen Intracto de focus hoofdzakelijk bij grotere bedrijven ligt. Het naar voor schuiven van Bright Sites als weboplossing voor KMO’s stelt Intracto in staat om iedere klant een geschikte oplossing te bieden.

 'Bright Sites vult voor Intracto een niche in die we graag willen bedienen. Onder dezelfde vlag als daarvoor kan Bright Sites haar activiteiten blijven uitbreiden. Als groep stimuleren wij die groei door extra personeel aan te werven en de nodige knowhow te delen', vult Pieter Janssens, Managing Director van Intracto, aan.

'Samen creëren we de nodige synergie om online oplossingen te bieden voor elk budget. Er zitten heel wat sales in de pipeline, daarom zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers voor een pak uitdagingen.
We willen het afgeleverde product voor de klant eenvoudig te bedienen maken.  Er is ontzettend veel vraag naar mobil sites.

We behoren bij de top 10 in België'.

Nabije toekomst met pak uitdagingen
Pieter Janssens Intracto : 'Het internet gaat zich volledig met de mens verbinden, kijk naar het immens succes van de tablet.  Binnen 2 jaar zie ik wereldwijd tv mét internet, Intracto gaat ook dit aanbieden.   Binnen 5 jaar loopt alles langs voice over, langs je IP. 

De 3 pîjlers van het Intracto-succes 
'24/24u support leveren is ontzettend belangrijk, want de site start pas als die klaar is.  De tevredenheid van de klant voeren we hoog in het vaandel.
Je in de leefwereld van de klant plaatsen, van concept naar uitvoering.
Tenslotte de Kempense bescheidenheid. We praten in gewone termen met de klant, zodat die alles begrijpt en zich goed voelt,' aldus Pieter Janssens.

Nieuwbouw aan Zavelheide Herentals tegen einde 2013
Intracto heeft grootse bouwplannen.  Op Zavelheide in Herentals komt een nieuw complex van 3.000m2 dat tegen einde 2013 opent.

Omzet : 'Blijven groeien'
Intracto draaide in 2011 een omzet van 1,9 miljoen euro.  Bright Sites 410.000 euro.   De target voor 2012 blijft samen 3 miljoen euro halen.

Intracto zoekt op korte termijn extra techneuten
Kunnen met een juiste instelling meteen aan de slag : 1 mobile developer, 2 techneuten, 1 e-marketing en 1 webdesigner.  Contact pieter.janssens@intracto.be
Intracto
of bel 0800-90200

Beluister het interview met Pieter Janssens op ThalsFM 105.7

Beelden Guy Verellen / Nnieuws